mandag 30. september 2013

Energibruk

Av: Kristine

Energi bruker vi til veldig mye. Vi bruker det egentlig hver dag. I løpet av de siste 50-60 årene er verdens energiforbruk mangedoblet. Vi bruker energi til lys og varme, matlaging, framkomstmidler, industri og mye annet.

Energibehovet vårt har gjort at menneske er i ferd med å endre naturen og klima et på jorda. Vann gir energi, for og utføre et arbeid trenger vi energi. Til og begynne med brukte menneskene sine egne muskler, men snart klarte de å temme dyr som kunne gjøre mye av det tyngste arbeidet. Etter hvert fant de også ut at det var mulig og bruke energien i vann til å gjøre langvarige energikrevende oppgaver.

For mer enn 3000 år siden så fant de ut energien i rennende vann kunne brukes til å drive et vannhjul rundt. På de fruktbare områdene mellom elvene Eufrat og Tigris i Asia drev vannhjul vanningsanleggene etter hvert kom kunnskapen også til folk i nord. Snart hadde mange gårder i Norge sitt eget vannhjul borte i bekken.

Vi mennesker forurenser for mye. Vi bruker får mye energi så da blir det varmere. Da kommer isen til og smelte og da blir f.eks isbjørnen truet, siden den finner ikke noen leve steder. Så lenge det er global oppvarming så finner isbjørnen ingen leve steder. Så vi mennesker må bli mye flinkere på og ikke forurense så mye.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar